
شستشوی فرش به شکل گسترده ای توسط قالیشویی ها انجام میپذیرد. پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی می تواند به قالیشویی ها به عنوان یک کار پر مصرف در کاهش مصرف آب، تولید پساب کمتر و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده کمک کند. ورود هر گونه مواد شوینده، جامدات معلق و عوامل بیماری زا با توجه به منبع آبی محدود کشور در طی عملیات شستشو امری بسیار مهم می باشد. مسئولین قالیشویی علاقمند هستند تا با کاهش مصرف آب خود و تصفیه و بازچرخانی فاضلاب تولیدی، علاوه بر کاهش هزینههای مرتبط با مصرف آب، در حفاظت از منابع آبی نیز سهمی داشته باشند.
اهمیت تصفیه پساب قالیشویی
پساب قالیشویی یکی از منابع اصلی تولید فاضلاب بهداشتی می باشد. ایران جز کشورهای است که با کم آبی و خشکسالی مواجه است و با توجه به مشکلات کم آبی در ایران و هزینه های بالای مصرف آب در ایران صنعت قالیشویی را با مشکل مواجه کرده است. از سویی دیگر فاضلاب تولید شده در قالیشویی حاوی مقادیر بالایی از دترجنت ها مواد شوینده می باشد که ورود این فاضلاب در محیط زیست مشکلات متعددی را به بار می آورد. از مهمترین مشکلاتی که فاضلاب قالیشویی برای محیط زیست ایجاد می کند می توان به ورود دترجنت ها به منابع آبی و آلوده کردن این منابع اشاره کرد. ویژگی های پساب تولید شده در قالیشویی تحت تاثیر مواد بکار رفته شده در آن بستگی دارد به همین جهت روش های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای تصفیه این انواع فاضلاب استفاده می شود.

تصفیه فاضلاب قالیشویی
خصوصیات کیفی فاضلاب بهداشتی و فاضلاب تولید شده در قالیشویی به هم شباهت دارد البته در فاضلاب قالیشویی مقادیر بیشتری از مواد شوینده، کف زا و دترجنت وجود دارد. به ازای هر متر مربع قالی که شسته میشود چیزی حدود ۴۵-۳۰ لیتر پساب تولید می شود. فاضلاب تولید شده در صنعت قالیشویی علاوه بر مواد شوینده دارای الیاف سبک وزن کنده شده از قالی در طی شستشو نیز می باشد.
یکی از فعالیت هایی که منجر به تولید فاضلاب می شود، قالیشویی است که این عمل هم به شیوه ی سنتی و خانگی و هم به شیوه ی صنعتی و مکانیزه انجام می شود که نتیجه ی آن تولید پساب فاضلاب است. از آنجایی که این نوع پساب حاوی میزانی از مواد شوینده و دترجنت ها می باشد، تخلیه آن در محیط زیست و اگوی شهری درست نخواهد بود و قبل از آن باید از طریق پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی، پاکسازی و سپس در محل مورد نظر تخلیه شود و همچنین می توان آن را برای مصارف معینی به کار برد.
با توجه به وجود مواد و آلاینده های متفاوت درون فاضلاب قالیشویی و حجم تولیدی آن، دارای ویژگی ها و خصوصیات گوناگونی خواهد بود که با توجه به همین موضوع و فرایند جداسازی آلاینده های مختلف از فاضلاب تولید شده، از انواع روش های فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی برای عمل تصفیه در پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی استفاده می شود.
روشهای تصفیه فاضلاب قالیشویی
تصفیه پساب قالیشویی مانند تصفیه فاضلاب کارواش به دلیل ماهیت و نوع فاضلاب به دو روش زیر صورت می گیرد :
- روش شیمیایی
- روش بیولوژیکی
تصفیه فاضلاب قالیشویی به روش شیمیایی
- آشغالگیری: به شکل میلهای و سبدی برای حذف و جداسازی مواد درشت و شناور در فاضلاب استفاده میشود.
- متعادلساز: در ابتدای تصفیه از یک متعادلساز برای متعادلسازی کمی و کیفی پساب در شبانهروز استفاده میشود.
- واحد اختلاط سریع: وقتی یک ماده با مواد دیگر مخلوط میشود کاربرد دارد. از مواد منعقدکنندهای مانند سولفات آهن، آهک و آلوم و کمکمنعقدکننده پلی الکترولیت برای این کار استفاده میکنند. در این واحد برای مخلوط کردن فاضلاب با مواد منعقدکننده از همزنهای دور تند استفاده میشود.
- واحد لختهسازی (فلاکولاسیون): بعد از اینکه فاضلاب به مواد منعقدکننده اضافه شد، به واحد لختهسازی منتقل میشود و ۳۰ دقیقه با سرعت کمتر و زمان بیشتر همزده میشوند. عواملی مانند pH، درجه حرارت فاضلاب و سرعت اختلاط در لختهسازی مؤثرند.
- مخزن تهنشینی: در مخزن تهنشینی فاز جامد از مایع جدا میشود. مواد جامد بهم متصل میشوند و تحت تأثیر نیروی ثقل در ته مخزن رسوب میکنند. وقتی فاضلاب به این مرحله رسید در این مخزن فرصت لازم برای لخته شدن به آن داده میشود.
- فیلتر شنی: فیلترهای شنی تحت فشار برای انجام فیلتراسیون و کاهش کدورت آب بهکار گرفته میشوند. بعد از واحد تهنشینی فاضلاب به واحد فیلتر شنی منتقل میشود تا مواد معلق جزئی که در آن وجود دارد از آن حذف شود.
- فیلتر کربن فعال: برای حذف بو، رنگ و مواد آلی از فاضلاب قالیشویی از فیلتر کربن استفاده میکنند. فیلترهای کربنی بر اساس جذب سطحی عمل میکنند. در این مرحله از تصفیه، فاضلاب حاوی مواد آلی از بالای فیلتر توسط نازلهای پخشکن روی بستر فیلتر کربنی پخش میشود و با عبور فاضلاب از بستر کربنی، ذرات موجود در فاضلاب بهطور سطحی جذب فیلتر کربنی میشوند. در نتیجه فرایند جذب سطحی مواد آلی فاضلاب جذب فیلتر میشوند و رنگ و بوی فاضلاب در این مرحله از بین میرود و آب، آبی تمیز و بیبو است.
مراحل تصفیه در پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی
خنثیسازی:
یکی از مراحل تصفیه در پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی است. زیرا در این نوع از پساب ها میزان زیادی مواد شوینده و شیمیایی وجود دارد و برای اینکه کارایی خود را برای حذف چربی و مواد شیمیایی موجود از دست ندهد. با PH قلیایی می شوند و از اسید های ضعیف تر برای خنثی سازی آن استفاده می شود. مرحله ی خنثی سازی موجب نگهداری بهتر تجهیزات پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی می شود و در عین حال PH مناسب برای تخلیه فاضلاب را تامین می نماید.
چربی گیری:
فاضلاب قالیشویی ها حاوی میزانی از مواد چرب است که با استفاده از یک چربی گیر می توان آلاینده های چرب و روغنی ناشی از شستشو را از آب جدا کرد. تقریبا تمام مواد شوینده، برای پاکسازی بهتر فرش ها، حاوی سرب های چربی دار بوده و از نوع آب گریز هستند و عاملی برای چرب تر شدن فاضلاب قالیشویی می باشد. پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی باید توانایی جداسازی این مواد از فاضلاب را داشته باشد. زیرا در صورت عدم انجام عمل چربی گیری، راه خروجی فاضلاب بسته شده و منجر به گرفتگی لوله ها می شود.
برای خرید دستگاه چربی گیر و استعلام قیمت می توانید با شمارهی ۸۶۱۲۲۱۷۰-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

تصفیه بیولوژیکی:
تصفیه بیولوژیکی یکی از فرایندهای تصفیه فاضلاب است و با کمک آن میکروارگانیسمهای موجود درون فاضلاب میتوانند عاملی برای تصفیه باشند. تصفیه بیولوژیکی برای تجزیه مواد آلی به باکتریها یا موجودات کوچک دیگر نیاز دارد. معمولاً تمامی فاضلابهای تولید شده در بخشهای گوناگون حاوی آلایندههایی چون زباله، ضایعات و یا میکروارگانیسمهای بیماریزا، فلزات سنگین و سموم زاید است. از روش تصفیه بیولوژیکی بهعنوان یک فرایند تصفیه ثانویه استفاده میشود تا مواد و لجنهای باقیمانده از تصفیه اولیه، با کمک فرایندهایی چون شناورسازی و افزایش اکسیژن بیشتر از بین روند. این روش از فرایند تصفیه به دو نوع هوازی و بی هوازی تقسیم بندی می شود که نوع هوازی آن حاوی اکسیژن است و نوع بی هوازی، یک فرایند بیولوژیکی است که در آن اکسیژن وجود ندارد. و طی عملیاتی مشخص و با استفاده از تجهیزات لازم به آن اکسیژن تزریق می شود تا تصفیه انجام شود.
انعقاد و لختهسازی:
انعقاد و لخته سازی دو فرآیند متوالی هستند که در پی هم انجام می شوند. در پکیج تصفیه فاضلاب قالیشویی می توان از دو روش انعقاد شیمیایی و انعقاد الکتروشیمیایی استفاده کرد.