چربیگیر چیست؟
یکی از قطعات مورد نیاز در فرایند تصفیه فاضلاب، جداکننده روغن و آب، است. تمام روغن و آب مخلوط شده و موجود درون فاضلاب را از هم جدا میکند و تحت عنوان چربیگیر از آن نام برده میشود. انواع مختلفی از چربیگیر وجود دارد که بنا به نیاز مصرفی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از آنها قابلیت تفکیک روغن و چربیهای مختلف را دارند.
جداکنندههای آب و روغن و یا همان چربیگیرها، برای از بین بردن و تصفیه تمام آلایندههای موجود درون فاضلاب مانند: روغن شناور آزاد، روغن امولسیون، روغن حل شده و مواد جامد معلق، تعبیه شده و مورد استفاده واقع میشود. پارامترهای مؤثر در جداسازی روغنها به عواملی چون، اندازه قطرات روغن و تراکم آن، ویسکوزیته روغن و میزان کیفیت آب پس از جداسازی روغن از آن بستگی دارد.
یکی از آنها چربیگیر فایبرگلاس است. این نوع از چربیگیر عمل جداسازی روغنها و گریسهای موجود و پراکنده در فاضلاب را انجام میدهد. همچنین برای حذف مواد جامد معلق نیز به کار گرفته میشود.
چربیگیر فایبرگلاس چیست؟
چربیگیر فایبرگلاس، برای جدا نمودن هر نوع چربی و روغن آزاد و پراکندهی درون فاضلاب و همچنین برای حذف ناخالصیهای حاصل از وجود مواد جامد و معلق، طراحی شده است. اگر چربیگیر فایبرگلاس، به شیوهای متناسب با نیاز شرکت بهینهسازی شود، به میزان قابل توجهی هزینه عملیات کارخانهها را کاهش میدهد.

اولین مرحله از سیستم تصفیه فاضلاب، عمل جداسازی روغنهای موجود، توسط چربیگیر است. از آن در مواردی چون تجهیزات تصفیه مؤثر انتهای لوله استفاده میشود. یکی از بهترین چربیگیرها، چربیگیر فایبرگلاس است. این نوع از چربیگیر برای انجام فرایند تصفیه، از روش گرانش نوع همبستگی استفاده میکند.
چربیگیر فایبرگلاس به خوبی قطرات روغن آزاد را حذف و به کیفیت پساب ۱۰ ppm میرساند. دارای مقاومت و عمر طولانی است. حملونقل آن امکانپذیر و نصب آن آسان است.
کاربرد دستگاه چربیگیر فایبرگلاس
کاربرد اصلی چربیگیر فایبرگلاس، حذف روغنها، مایعات هیدرولیک، کالاهای مبتنی بر نفت و سوختهایی که به درون فاضلاب صنعتی وارد میشوند، است. تمام آلایندههای روغنی و چربی را میزداید. در حقیقت وظیفهی اصلی دستگاه چربیگیر فایبرگلاس در فرایند تصفیه فاضلاب، پاکسازی فاضلاب و اطمینان از عدم ورود روغن به درون فاضلاب است. از این طریق آب تصفیه شده پس از انجام تصفیه فاضلاب، میتواند دوباره در صنایع مختلف، استفاده شود.
مهمترین مزیت استفاده از چربیگیر فایبرگلاس این است که از ایجاد آلودگی در محیطزیست جلوگیری میکند. علاوه بر سازگاری با محیطزیست، منجر به صرفهجویی در هزینههای صنایع مختلف میشود. عملیات جداسازی آب و روغن بر اساس اختلاف وزن روغن و آب است.
چربیگیر فایبرگلاس محصولی مفید در دنیای پیشرفته فناوری محسوب میشود. برای بخشهای ساختوساز، مهندسی دریایی و سایر بخشها نیز ضروری است. چربیگیر فایبرگلاس علاوه بر حذف روغن، تمام مواد شیمیایی خطرناک دیگر را نیز از فاضلاب جدا میکند.
مزایای پکیج چربیگیر فایبرگلاس
• قابلیت نصب آسان
• موجود در دو نوع زیرزمینی و روی زمینی
• مقاومت زیاد در برابر فشار و ضربه و ساییدگی
• دارای سایزهای مختلف
• وزن سبک و حملونقل آسان
• عدم نیاز به فضای زیاد
• سرعت زیاد در فرایند جداسازی و چربیگیری
محدودیتهای سیستم چربیگیر فایبرگلاس
• عدم انعطاف لازم و احتمال ایجاد ترک و شکستگی
• استفاده از اتصالات پلیاتیلن و امکان ایجاد نشت فاضلاب

موارد مصرف فایبرگلاس در تصفیه فاضلاب صنعتی
از اوایل دهه ۱۹۷۰، از فایبرگلاس در مخازن زیرزمینی استفاده میشد. فایبرگلاس بهدلیل کیفیت بسیار زیادی و دوام و عمر طولانی همواره مورد استقبال قرار گرفته است.
پس از آن به دلیل مزایای خوب فایبرگلاس، از آن برای طراحی و ساخت دستگاه چربیگیر استفاده شد. چربیگیر فایبرگلاس نیز مقاومت زیادی در برابر هر نوع ضربه و سایش و خوردگی از خود نشان داده است. این نوع از چربیگیر، در اندازه و ظرفیتهای مختلف، از یک جداره تا دو جداره موجود است که با توجه به نیاز صنعت موردنظر، مورد استفاده قرار میگیرد.
تمیز کردن چربیگیر فایبرگلاس
چربیگیر فایبرگلاس یکی از تجهیزات در فرایند تصفیه فاضلاب است. در صنایع مختلف نیز کاربرد دارد. هر یک از انواع جداکنندههای چربی و روغن، با توجه به پارامترهای عملکردی آن مانند: عمل جداسازی و چرخه عمر و میزان هزینهی مورد نظر برای آن، انتخاب و خریداری میشوند. برخی از بخشهای صنعتی برای جلوگیری از ورود آلودگی روغنی به آبهای سطحی و زیرزمینی و رعایت استانداردهای تخلیه شهری، از جداکنندههای روغن و آب استفاده میکنند.
به کارگیری آن مانع از ورود آب کثیف و روغنی به محیطزیست شده و از احتمال بروز خطر جلوگیری میشود. هر یک از این چربیگیرها دارای ظرفیت مشخصی هستند و نیاز به تخلیه و تمیز کردن دارند. فرایند تمیز کردن چربیگیر فایبرگلاس دارای مراحلی به شرح زیر است:
در ابتدا مایعات از مخزن جداکننده خارج شده و مخزن به طور کامل تخلیه میشود. سپس لجنها و مواد جامدی که در مخزن تهنشین شده، با کاردک مخصوص جدا و این مواد با کامیونهای مخصوص در محیطی دیگر تخلیه میشود. پس از آن بستههای صافی و سیستمهای حباب تمیز میشود. در مرحلهی بعد بررسی میشود که آیا نیاز به تعمیر دارد یا خیر و در صورت نیاز برای تعمیر آن اقدام میشود. در نهایت پس از اطمینان از تمیز شدن چربیگیر، تمام صفحات همزن که تمیز شدهاند به درون مخزن بازگردانده می شوند.
چربیگیر فایبرگلاس گروه مهندسین مهاب
چربیگیر API، دستگاه چربیگیر CPI و… از جمله محصولات تولیدی شرکت مهندسی مهاب است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت، طراحی و محاسبه ظرفیت چربیگیر فایبرگلاس و همچنین جزئیات ساخت و نصب آن، با متخصصان شرکت مهندسی مهاب به شماره ۰۲۱۸۶۱۲۲۱۷۰ تماس بگیرید.