فرایند فیلتراسیون تصفیه فاضلاب

فرآیند فیلتراسیون تصفیه فاضلاب

فرایند فیلتراسیون در تصفیه فاضلاب منجر به حذف ذرات معلق در این سیال می شود و با توجه به مقدار و حجم  و اندازه ذرات، زمان و روش فیلتراسیون متفاوت خواهد بود. صاف کردن فاضلاب می تواند از طریق عبورآن از بستر هایی باشد که دارای ذراتی گرانوله هستند و یا می تواند از غشایی که دارای منافذ با اندازه های متفاوت هستند عبور نماید. در فرآیند فیلتراسیون ذراتی که پس از مرحله ته نشینی هنوز در سیال باقی مانده اند، توسط فیلترها حذف و یک مایع شفاف را به جا می گذارند. روش فیلتراسیون که تحت عنوان  بخش فیلتراسیون  معمولا در آخرین مرحله تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم فیلتراسیون از هر نوعی که باشد  مواد جامدی که در طی تصفیه فاضلاب باقی مانده، حذف می‌شود.

انواع فرایندهای فیلتراسیون

در پکیج تصفیه فاضلاب فرایند فیلتراسیون می تواند به چندین شکل عمل کند و بر اساس سرعت، نوع بستر و نوع عملکردشان به چندین دسته تقسیم می شود.

  • فیلتراسیون عمقی
  • فیلتراسیون سبک
  • فیلتراسیون غشایی
  • فیلتراسیون کربنی

زمانی که فاضلاب در اثر نیروی وزن از فیلتر عبور کند به آن ثقلی گفته می‌شود و در صورتی که فشار مایع ‌باعث‌ عبور ‌‌‌فاضلاب از فیلتر شود، فشاری ‌نامیده می‌شود‌‌‌‌‌‌. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اینگونه فیلترها عمقی هستند.  فیلترهای غشایی از جمله این موارد هستند. که برای جداسازی و حذف ذرات بسیار ریز از فاضلاب مناسب است. از دیگر فیلترهای مورداستفاده نوع کربنی است که برای حذف طعم و بو از آن استفاده می‌شود. این فیلتر زغال چوب است که با استفاده از اکسیژن منافذ بسیار بیشتری در آن ایجاد شده است. ذرات بسیار زیادی توسط این فیلتر گرفته می‌شود و در مراحل نهایی پکیج تصفیه فاضلاب دیده می‌شود. سطح کربن فعال دارای منافذ بسیار زیادی است و توانایی جذب ناخالصی‌های زیادی را دارد در روش فیلتراسیون  فیلترها با مشخصات گوناگونی وجود دارد که موجب حذف ذرات معلق از فاضلاب می‌شود.

تصفیه فاضلاب به روش فیلتراسیون
تصفیه فاضلاب به روش فیلتراسیون

مکانیزم‌های فرایند فیلتراسیون

از موارد مهمی که در روش فیلتراسیون تاثیر بسیار زیادی دارد فشار است که می توان به عنوان فاکتور های اصلی و مهم در این روش دانست. نوع ذرات و جنس و ویژگی های آن از جمله چسبندگی می تواند در فرایند فیلتراسیون و نوع فیلتراسیون  تاثیر بگذارد. اندازه ذراتی که بخواهد از غشا عبور کند بسیار مهم است و در تعیین روش فیلتراسیون موثر خواهد بود. اگر بستری که برای غشا فیلتر تعیین شده است، کوچک باشد فشار و اصطکاک زیاد خواهد شد و مستقیما بر روی فیلتر تاثیر می گذارد از ورودی فیلتر هم بسیار بزرگ باشد ذرات زیادی از آن عبور خواهند کرد و روش فیلتراسیون استفاده شده با این شرایط دقت بالایی نخواهد داشت.


فرایند فیلتراسیون در تصفیه فاضلاب
فرایند فیلتراسیون

سیستم فیلتراسیون

سیستم های فیلتراسیون دارای انواع مختلفی است و با توجه به تقسیم بندی که ذکر شد، برخی از آن ها سطحی و برخی عمقی هستند نوع سطحی فیلتراستون شامل روش فیلتراسیون غشایی می شود که در تصفیه آب و فاضلاب نقش بسیار مهمی  دارد. بخش مهمی از روش فیلتراسیون غشایی شامل موارد زیر می شود:

  • میکروفیلتراسیون(MF)
  • اولترافیلتراسیون(UF)
  • نانو فیلتراسیون(NF)
  • اسمز معکوس(RO)

این روش‌ها  در بسیاری از  پکیج‌ها به عنوان روش تصفیه نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و فیلتراسیون روی پساب تصفیه شده  با این روش فیلتراسیون انجام می گردد. ذراتی که در انواع روش فیلتراسیون غشایی از آب و فاضلاب جدا می شوند  با توجه به محدوده  قطر ذرات غشا می باشند. اگر ذرات منافذ غشاها بر حسب نانو متر محاسبه شوند میکروفیلتراسیون ذراتی حدود ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ نانومتر را جدا می کنند، اولترا فیلتراسیون ۵ تا ۱۰۰ نانومتر و زمانی  که تصفیه آب به روش نانوفیلتراسیون (NF) انجام شود ذرات ۱ تا ۵ نانومتر از آن حذف می شود و در اسمز معکوس قطر ۱ تا ۰.۱ ذرات توسط این غشاء  نگه داشته می‌شود.

این روش‌ها با عملکرد بسیار بالا برای تصفیه ثانویه جای خود را در میان سیستم‌های مختلف فیلتراسیون باز کرده است و در مورد انواع فاضلاب‌ها مانند تصفیه فاضلاب صنعتی  و انواع فاضلاب شهری و تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبقه‌بندی که برای انواع روش فیلتراسیون انجام می‌شود، می‌تواند با توجه به مواد تشکیل‌دهنده غشا، عاملی که موجب عبور سیال از غشا می‌شود و روش جداسازی ذرات باشد.

روش فیلتراسیون با استفاده از غشاها دارای فواید زیاد است و از مهم‌ترین آن‌ها فضای کمی است که برای قرارگیری این سیستم‌ها استفاده می‌شود. آب خروجی از این فیلترها تمیز و تصفیه شده است و مشکلی در عملکرد آن‌ها پیش نمی‌آید. در صورتی که منافذ غشاها گرفته شود به‌راحتی قابل شستشو است.


عوامل مؤثر در قیمت روش فیلتراسیون

در قیمت گذاری روش های مختلف فیلتراسیون ابعاد و جنس غشاها بسیار مهم است.  با توجه به حجم آب و فاضلاب و کیفیت  آن روش فیلتراسیون انتخاب می شود و تعداد پکیجی که برای این کار در نظر گرفته می شود متفاوت خواهد بود و با افزایش تعداد پکیج ها قیمت های کار نیز افزایش پیدا خواهد. جنس استفاده شده در فیلتر و قطر ذرات موجود در این الیاف می تواند در افزایش یا کاهش قیمت آن موثر باشد زیرا برای ساخت آن از تکنولوژی ها روز استفاده می شود و برای هر اندازه از منفذی روش و متفاوتی به کار برده می شود به همین دلیل هر تغییر جزیی در قیمت ها تغییر ایجاد می‌کند. گروه مهندسی مهاب  با داشتن مجوز برای تاسیس شرکت آب و فاضلاب توانایی کاملی برای تولید انواع پکیج تصفیه آب و فاضلاب مهاب  را دارد.

این شرکت مهندسی با داشتن مهندسین مجرب پروژه های بسیار زیادی برای طراحی و تولید انواع پکیج های تصفیه فاضلاب دارد. امروزه با ایجاد انواع غشاهای فیلتراسیون بسیاری از مشکلات ناشی از روش های قدیمی برای حذف کامل آلاینده ها و ذرات از فاضلاب ها  رفع می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت، نوع فعالیت و طراحی پکیج تصفیه فاضلاب می توانید با این شرکت تماس بگیرید.

امتیاز
کارشناسان شرکت مهندسین تصفیه فاضلاب مهاب طراح و مجری انواع پکیج های تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی
021-86122170

2 دیدگاه دربارهٔ «فرایند فیلتراسیون تصفیه فاضلاب»

    1. سلام وقت شما بخیر

      بخش مهمی از روش فیلتراسیون غشایی شامل موارد زیر می شود:
      ● میکروفیلتراسیون(MF)
      ● اولترافیلتراسیون(UF)
      ● نانو فیلتراسیون(NF)
      ● اسمز معکوس(RO)

      برای آشنایی بیشتر با روش فیلتراسیون در پکیج تصفیه فاضلاب می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
      https://mahaab.net/services/filtration-process/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *