
سپتیک تانک پلی اتیلن
سپتیک تانک پلی اتیلن، مخزنی پلاستیکی دوجداره برای تصفیه فاضلاب است که در سرویسهای بهداشتی و حمام استفاده میشود. سپتیک تانک پلی اتیلنی دو مخزن بهم پیوسته دارد که پیش تصفیه فاضلاب بهداشتی را انجام میدهد.
ظاهر این نوع مخازن بهصورت استوانههای افقی با حجمهای ۲ تا ۱۴۴ مترمکعب و در ابعاد مختلف ساخته میشوند. این نوع سپتیک تانک با توجه به طراحی و عملکرد ویژه، کاملترین نوع حوضچه تصفیه فاضلاب است و تا ۶۳ درصد فاضلاب خروجی از انواع مجتمعهای اداری، مسکونی و تجاری را تا تصفیه کند.
تصفیه فاضلاب با مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن
امروزه از روشهای گوناگونی برای تصفیه فاضلابها استفاده میشود. استفاده از انواع مخازن سپتیک تانک از روشهای جدیدی است که مورد توجه شرکتهای تصفیه آب و فاضلاب قرار گرفته است. از انواع این ابزار بهمنظور تصفیه فاضلابهای بهداشتی- انسانی و فاضلابهای زیرزمینی استفاده میکنند. سپتیک تانک پلی اتیلنی نیز یکی از این مخازن سپتیک تانک است.
مواد شیمیایی و پلیمری دارای انواع مختلفی هستند و بنا به نیاز صنایع از این مواد در تولید محصولات استفاده میشود. پلی اتیلن یا پلی اتن از سادهترین و ارزانقیمتترین پلیمرهای موجود در جهان است که در تولید محصولات پلیمری مانند مخازن سپتیک تانک بهکار میرود.
پلی اتیلن پلیمر جامدی است که از پلیمریزاسیون ماده اتیلن بهدست میآید. در حالت غیرفعال و ساختاری مومیشکل در صنایع مورداستفاده قرار میگیرد. این ماده سازنده سپتیک تانکهای پلی اتیلنی است. با استفاده از آنها میتوان امکان گرفتگی چاه فاضلاب و چاه جذبی را به صفر رساند.

کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلنی
سپتیک تانک پلی اتیلنی یا پلاستیکی مدل خاصی از انواع مخازن سپتیک تانک است که در زمینه تصفیه فاضلابهای زیرزمینی و بهداشتی کاربرد دارد. در اغلب کشورهای جهان از سپتیک تانک پلی اتیلنی بهدلیل کیفیت فوقالعاده محصولات پلی اتیلنی در صنعت فاضلاب استفاده میشود.
استفاده از این سپتیک تانکها در صنعت فاضلاب میتواند مزایای زیادی در واحدهای خصوصی و عمومی بههمراه داشته باشد. بهعنوان مثال این نوع سپتیک تانک برخلاف سپتیک تانک بتنی و فولادی از مقاومت بالایی در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت، دما، واکنشهای اسیدی برخوردار است. این امر موجب افزایش طول عمر این مخازن و در نهایت منجر به کاهش هزینههای آتی در زمینه تعمیر و نگهداری مخازن میشود.
سپتیک تانکهای پلی اتیلنی را تحت عنوان مخازن HDPE نیز میشناسند که کاربرد اصلی و مهم این ابزار در صنعت آبوفاضلاب، حفظ منابع آب و ذخیره آن است. با عملکرد ویژه آنها در زمینه تصفیه فاضلابها میتوان علاوه بر تصفیه طبیعی فاضلاب، آلودگیهای زیستمحیطی را کاهش داد و در حفظ منابع آب اقدامات قابل توجهی را به انجام رساند.
ویژگیهای سپتیک تانک پلی اتیلنی
- سپتیک تانک پلی اتیلنی معمولاً در دو کیفیت متفاوت با ضخامتهای تک جداره و دو جداره تولید و ساخته میشوند.
- با توجه به کیفیت و ساختار ظاهری سپتیک تانکهای پلاستیکی آنها در دو دسته سپتیک تانک پلی اتیلنی تک جداره (تک لایه) و سپتیک تانک دوجداره (دو لایه) تقسیمبندی میکنند.
- برای ساخت این سپتیک تانک از استانداردهای مختلفی استفاده میشود که از جمله این استانداردها میتوان به استاندارد ISO9969، DIN 16961، ISIRI 9116-2، EN 13476 اشاره کرد.
- سایز و اندازه سپتیک تانکهای دو جداره بین سایزهای ۲۰۰ الی ۳۰۰۰ میلیمتر متغیر است.
- برای اتصال اجزا و بخشهای مختلف این سپتیک تانک از روشهای متنوعی مانند روشهای استفاده مکانیکی، کمربند الکتروفیوژن و جوش اکسترودری استفاده میکنند.

خرید سپتیک تانک در صنعت تصفیه فاضلاب
سپتیک تانکهای پلی اتیلنی بنا به کاربردی که در صنعت فاضلاب و در بخشهای مختلف خصوصی و عمومی دارند، دارای انواع مختلفی هستند. بنابراین هر مدل از انواع سپتیک تانکهای پلی اتیلنی میتواند ویژگیهای منحصربهفردی داشته باشد.
لازم است که پیش از خرید سپتیک تانک پلی اتیلنی در مورد انواع این مخازن، ویژگیها و مشخصات آنها اطلاعاتی داشته باشید و متناسب با نیازی که دارید از انواع مخازن سپتیک استفاده کنید.
شرکت تصفیه آب و فاضلاب گروه مهندسین مهاب از جمله شرکتهای فعال در این زمینه است. شما میتوانید برای تهیه و نصب انواع پکیجهای تصفیه از جمله خرید و نصب سپتیک تانکهای پلی اتیلنی مشاوره کامل را از متخصصین و کارشناسان این شرکت دریافت کنید و پکیج مورد نظر و متناسب با نیاز خود را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت تهیه و خریداری نمایید.

ساختمان سپتیک تانک پلی اتیلنی
هر مخزن سپتیک تانک پلی اتیلنی از اجزاء و بخشهای مختلفی ساخته شده است و هر بخش وظیفهای خاص در زمینه تصفیه فاضلاب را برعهده دارد. بنابراین پیش از معرفی نحوه عملکرد مخزن سپتیک پلی اتیلنی به معرفی اجزاء سپتیک تانک پلی اتیلنی میپردازیم.
فلنچ ورودی:
این بخش، بخش اصلی یک سپتیک پلی اتیلنی شناخته میشود و شامل لولههای ورودی است که فاضلاب را وارد مخزن سپتیک تانک میکنند.
مخزن اولیه:
حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد از حجم مخازن سپتیک تانک پلی اتیلنی مربوط به مخزن اولیه است. این بخش بهوسیله لولههای بافل از قسمت دوم مخزن یعنی مخزن زلالساز جدا میشود و همچنین مراحل اولیه و ابتدایی تصفیه فاضلاب در این منطقه آغاز میشوند.
دیواره جداکننده داخلی:
این دیواره در واقع از ورود مواد شناور مانند روغنها و ذرات چربی و تهنشینساز بهداخل مخزن زلالساز جلوگیری میکند و کاربرد ویژهای در این زمینه دارد.
مخزن زلالساز فاضلاب:
حدود ۳۰ درصد از حجم کل مخزن سپتیک، مربوط به مخزن زلالساز فاضلاب است. از این مخزن برای نگهداری پساب زلال شده استفاده میشود. در واقع پساب یا فاضلابتصفیهشده پس از عبور از مرحله اول تصفیه، به این مخزن وارد میشود تا طی یک دوره زمانی کوتاه باقی مواد شناور از آن جدا و فاضلاب تصفیهشده از هرگونه مواد اضافی و آلودگی تمیز شود.
قسمت مربوط به تهویه:
در طول اقدامات انجام شده بهمنظور تصفیه فاضلاب، همواره گازهای مختلفی از جمله گازهای متان و سولفید هیدروژن در داخل مخزن تولید میشوند که در صورت عدم خروج آنها، امکان انفجار در مخزن افزایش مییابد. بنابراین وظیفه این بخش خروج گازهایی است که توسط واکنش باکتریهای بیهوازی تولید شدهاند، است.
قسمت خروجی فاضلاب:
این قسمت شامل بخشهای مختلفی از جمله بافل و لوله خروجی میشود.
سیفون ورودی:
در برخی مواقع از جمله زمانهایی که بهصورت طولانی مدت از سیفون توالتها استفاده نمیشود، کاسه توالت خشک شده و این امر میتواند مشکلات مختلفی را برای مخزن سپتیک بهوجود بیاورد. از جمله این مشکلات میتوان به بازگشت گازهای بد بو، ورود حشرات موذی و سایر آلودگیها بهداخل مخزن اشاره کرد. بدین منظور برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی همواره از یک زانویی ۹۰ درجه و شتر گلویی در ساختار سپتیک تانکهای پلی اتیلنی استفاده میکنند که به آن سیفون ورودی میگویند.
سیفون خروجی:
این سیفون یک زانویی ۹۰ درجه است که در ابتدای لوله خروجی مخزن نصب میشود و چربیها و فاضلابهای سبک که توسط صعود حبابهای گاز متان به سطح مخزن آمدهاند را از مخزن خارج میکند.
عدسی اولیه و ثانویه:
در ساختار سپتیک تانکهای پلی اتیلنی همواره از یک عدسی تخت یا محدب استفاده میشود. استفاده از این عدسیها چندان ضروری نیست، با این حال لازم به ذکر است که ما فقط زمانی از عدسیها در ساختار یک مخزن پلی اتیلنی استفاده میکنیم که بخواهیم مخزن را به صورت غیر دفنی و بهعنوان ایستگاه پمپاژ یا متعادلساز فاضلاب مورد استفاده قرار دهیم.

مکانیزم کارکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
I. مرحله اول فرایند عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
در این مرحله فاضلاب از طریق لولههای ورودی وارد بخش اولیه تصفیه؛ یعنی همان مخزن اولیه میشود. پس از ورود فاضلاب به مخزن اولیه با گذشت زمان و بهتدریج محتوی فاضلاب تفکیک میشود. به این صورت که مواد و ذرات سنگین در کف مخزن تهنشین شده و ذرات سبکتر مانند مواد چرب و روغنی روی سطح فاضلاب و بهصورت شناور قرار میگیرند.
II. مرحله دوم فرایند عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
در این مرحله واکنشهای شیمیایی بهوسیله باکتریهای بیهوازی تولید شده توسط مواد تهنشین شده مخزن، آغاز میشود و طی این واکنشها فاضلاب بهتدریج و با گذشت زمان تصفیه میشود.
در واقع مواد تهنشین شده در کف مخزن سپتیک با گذشت زمان به لجن تبدیل میشوند و این اتفاق منجر به تولید و تکثیر باکتریهای بیهوازی و میکروارگانیسمها خواهد شد. در فضای بهوجود آمده باکتریها به آرامی رشد میکنند و در پی این تحولات فاضلاب تجزیه و تصفیه میشود.
نکته مهم در خصوص این مرحله تولید حجم قابل توجهی از بیوگازها است که در صورت عدم خروج آنها از مخزن، ممکن است با حوادث مانند انفجار در مخزن مواجه شویم. بهمنظور جلوگیری از چنین حوادثی گازهای متان حاصله از طریق قسمت مربوط به تهویه از مخزن خارج میشوند.
III. مرحله سوم فرایند عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
در مرحله آخر پساب زلال شده یا همان فاضلاب تصفیه شده که بهوسیله دیواره جداکننده داخل مخزن زلالساز نگهداری میشود، بهتدریج توسط لولههای خروجی از مخزن خارج و از طریق پساب عاری از هرگونه آلودگی و مواد آلاینده به محیط و طبیعت بازمیگردد.
در این مرحله پساب پیش از خروج مدتی داخل مخزن زلالساز نگهداری میشود تا ذرات چربی و مواد تهنشینساز باقیمانده در آن توسط لولههای خروجی از فاضلاب جدا و در نهایت پساب زلال میشود و تمام آلودگیها بدین طریق از آن جدا میشود.
مزایا و محدودیتها
با توجه به ویژگیها و مشخصات منحصربهفرد مخازن سپتیک تانک پلی اتیلنی شاید بهتر باشد که کمی هم در ارتباط با مزایا و معایب کاربرد این محصولات در صنعت تصفیه آب و فاضلاب صحبت کنیم.
مزایا:
- نصب سریع و آسان مخازن در انواع محیطها
- تصفیه دائم فاضلابهای مسکونی، تجاری، صنعتی، بهداشتی و …
- آببندی و ایزولاسیون کامل و دقیق
- سالم بهداشتی
- مقاوم در برابر عوامل محیطی و بیولوژیکی مانند رطوبت، دما، اشعه ماورابنفش، زلزله، سیل و …
- طول عمر بیش از ۵۰ سال
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی مانند اسیدها، بازها، گازهای حاصله از واکنشهای شیمیایی تصفیه فاضلاب و …
- حملونقل آسان
- سبک و کم وزن
- قیمت مناسب
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری
محدودیت:
- کنترل مداوم مخزن از نظر میزان فاضلاب انباشته شده
- جلوگیری از سرریز شدن فاضلاب و نشت آن به محیط اطراف
- تعیین دورههای زمانی مختلف بهمنظور تخلیه لجن انباشته در مخزن