
پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی آبکاری
یکی از منابع تولید پساب های خطرناک و آلوده صنعتی، صنایع فلزات و آبکاری و پوشش دهی فلزات هستند، به همین جهت اهمیت و نقش به کار گیری شیوه های پیشرفته تصفیه فاضلاب آبکاری (plating wastewater treatment) و تصفیه فاضلاب صنعتی بسیار پر رنگ می شود. پکیج تصفیه فاضلاب آبکاری در صنایع مختلفی چون صنعت خودروسازی، مخابرات، تولید قطعات الکترونیکی، تهویه مطبوع، ساخت در و پنجره، صنعت جواهرسازی، صنایع ساخت تجهیزات نظامی صنعت هوا فضا و ماشین کاری مورد استفاده قرار می گیرد.
طراحی و تولید تجهیزات تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری
فلزات سنگین متعددی در پساب صنایع آبکاری موجود است که لازم است روش ویژهای برای تصفیه هر یک از این فلزات بهکار گرفته شود. با استفاده از تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری میتوان تا حد زیادی از ورود فلزات سنگین و سایر آلایندهها به محیطزیست جلوگیری کرد و یا میتوان غلظت آلایندهها را با تصفیه فاضلاب صنعتی به حداقل میزان رساند و از این طریق خسارات وارده به محیطزیست را کاهش داد. وجود فلزات سنگین در محیطزیست مشکلات متعددی را ایجاد میکند که از جمله این معضلات میتوان به اثر سمی نیکل، کروم، سرب، مس و روی بر رشد میکرو ارگانیسم ها، سندرم های ناشی از سمیت کادمیوم، بیماری های پوستی و سرطان ناشی از آرسنیک، اثر سو قلع روی سیستم های مختلف زیستی اشاره کرد که با تصفیه فاضلاب صنایع مربوطه تا حدی می توان از رخ دادن چنین مشکلاتی پیشگیری کرد.

مراحل تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری
برای تصفیه پساب آبکاری، در ابتدا با استفاده از روش مناسب برای هر فلز سنگین، فلز مربوطه را با روش مختص آن فلز جدا میکنند و در نهایت کلیه پسابهای حاصله را وارد یک مخزن بزرگ کرده، با هم مخلوط میکنند و در ادامه کار یک روش کلی برای تصفیه فاضلاب آبکاری بهدست آمده، بهکار گرفته میشود که مراحل آن به ترتیب در ادامه ذکر میشود:
مرحله اول جهت تصفیه فاضلاب حاصل از آبکاری ترسیب و ترکیب شدن است. در این مرحله متخصصان سعی میکنند با استفاده از قلیایی کردن pH، کاتیونهای باقیمانده در پساب را وادار به رسوب دادن کنند. یکی از دلایلی که در ابتدای کار برای کلیه فلزات سنگین، این کار انجام نمیشود افزایش احتمال تشکیل لجن است و گسترش لجن در مخزن سبب ایجاد هزینه اضافی جهت حذف لجن از مخزن میشود.
مرحله دوم تصفیه فلاش میکس است که هدف از این روش پراکنده کردن ترکیبات است، برای پراکنده و باز کردن ترکیبات مقداری پلیمر به مخزن پساب اضافه میشود.
مرحله سوم تصفیه فاضلاب یا لختهگذاری (Flocculation)، در نتیجه هم زدن آرام ذرات و تجمعات خیلی بزرگتری از فلزات ایجاد میشود.
مرحله چهارم تصفیه فاضلاب آبکاری، کلیه رسوبات ایجاد شده را به تانکهایی تحت عنوان کلاریفایر هدایت میکنند. در این تانک، مایع فوقانی (Supernatant) جمعآوری میشود و به تانک لجن (Sludge) منتقل میشود. این مایع فوقانی به دو صورت مورداستفاده قرار میگیرد یا جهت کاربرد دوباره و یا برای آبیاری زمینها و فرایندهای پایین دست مورداستفاده قرار میگیرد.
مرحله آخر تحت عنوان مرحله بازیافت لجن است که در این مرحله از لجن تولید شده برای تولید کود و سوخت متان استفاده میشود.

روش های اجرای پکیج تصفیه فاضلاب آبکاری
۱- روش سم زدایی توسط میکروارگانیسم ها (Biodetoxification) برای حذف پلاتین (Pt+2) از پساب ها در صنعت آبکاری مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش قارچی به نام آسپرژیلوس جهت سم زدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
۲- برای حذف قلع (Sn+2) از پساب های صنعت آبکاری از روش تبادل یونی استفاده می شود.
۳- برای تصفیه فاضلاب صنعتی از وجود نقره (Ag+) از میکروارگانیسم ها جهت سم زدایی استفاده می شود.
۴- (Coprecipitation) روشی برای جداسازی مس از پساب آبکاری می باشد در این روش pH پساب را به ۱۰ می رسانند و دمای تانک را تا ۶۰ درجه افزایش می دهند. در این روش رسوب مس به همراه یون های منیزیوم و آلومینیوم صورت می گیرد.
۵- روش (Electrocoagulation) نیز روشی مناسب برای حذف نیکل (Ni+2) از پساب می باشد. در این روش تبدیل عنصر نیکل به فرم هیدروکسی رسوبی با استفاده از آندها صورت می گیرد.
۶- برای حذف کروم (+۶Cr) از روش تعویض آنیونی استفاده می شود بدین ترتیب که با روش تعویض آنیونی یون های کروم به بستر می چسبد و با محلول های ویژه ای مورد شستشو قرار می گیرد و در نهایت پسابی فاقد عنصر کروم حاصل می گردد.
۷- جهت حذف فلز کادمیوم از پساب از روش الکتروشیمیایی استفاده می شود و در این روش فلز کادمیوم به آنیون تبدیل می شود و در نهایت رسوب می کند.
۸- برای حذف طلا از پساب آبکاری از روش سم زدایی زیستی با استفاده از میکروارگانیسم ها استفاده می شود.
۹- از محلول هیدروکسید برای حذف روی (+۲Zn) از پساب استفاده می شود. برای جداسازی روی از پساب با این روش باید دمای پساب به ۴۰ درجه و pH پساب به ۹ رسانده شود، در نتیجه این کار راندمان حذف روی از پساب به ۹۹-۹۶ درصد می رسد.

انواع تصفیه پساب آبکاری
در نتیجه استفاده از فلزات سنگینی چون نیکل، کروم، مس، روی، کادمیوم، قلع، نقره، طلا و پلاتین پساب آبکاری حاصل می شود که در نتیجه ورود این پساب به داخل شبکه های فاضلاب محیط زیست را آلوده می کند و خسارات جبران ناپذیری را به بار می آورد. در صنعت آبکاری چند دسته پساب تولید می شود که در زیر انواع تصفیه پساب آبکاری را توضیح داده ایم:
- در نتیجه شستشوی سطوح فلزات پساب هایی با خاصیت قلیایی و اسیدی ایجاد می شود.
- مقادیر زیادی از فلزات سنگین در پساب حاصل از سیستم های صنایع آبکاری وجود دارد.
- در نتیجه نشت وان های مخصوص آبکاری و پوشش دهی نیز دسته دیگری از انواع پساب حاصل می شوند.
روش های مختلفی در گذشته برای تصفیه فاضلاب آبکاری مورد استفاده قرار می گرفت که از دقت بالایی برخوردار نبود و امروز روش های جدید جایگزین روش های قدیمی شده است که بسیار دقیق تر عمل می کنند می توانید با مراجعه به سایت مهندسین مهاب می توانید از مزایای این پکیج استفاده کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «پکیج تصفیه فاضلاب آبکاری»
سلام وقت بخیر
دلایل اهمیت تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری چیست؟
سلام وقت بخیر
آبکاری فلزات در صنایع مختلف مانند ماشین کاری و هوا فضا و تولید سخت افزارها، خودرو سازی و … کاربرد بسیاری دارد. در مراحل اجرای تصفیه فاضلاب آبکاری، انواع مواد سمی و غیر سمی وارد پسای شده و خطرات بسیاری برای محیط زیست دارد و آسیب های بسیاری به موجودات در طبیعت وارد می شود. در افزایش مواد آلاینده فاضلاب ها، مرحله آبکشی و شستشو نقش بسیار مهمی دارد. تصفیه فاضلاب صنعت آبکاری راهکار های مناسب برای افزایش کیفیت این پساب ها قبل از ورود به طبیعت می باشد. از جمله مواد خطرناک در پساب صنعت آبکاری می توان به کروم اشاره کرد که حذف آن با روش های الکتروشیمیایی و شیمیایی انجام می گیرد.
برای دریافت مشاوره از کارشناسان می توانید به لینک زیر مراجعه یا با شماره های زیر تماش حاصل نمایید:
https://mahaab.net/
۰۲۱-۸۶۱۲۲۴۶۹